Back to Question Center
0

Aneu amb compte amb Reaper, un nou tipus de Botnet - Semalt Expert

1 answers:

Els botnets han cobert més d'un milió d'ordinadors i dispositius mòbils, i encara creixen en nombre. Els analistes de seguretat han emès el greu avís sobre la nova botnet coneguda com Reaper. Es preveu que sigui l'huracà cibernètic que interromp els serveis d'Internet i diversos dispositius a tot el món. El pitjor és que això es pot instal·lar a l'ordinador personal sense el vostre coneixement. Jack Miller, el Semalt Senior Customer Success Manager, afirma que pot penetrar fins i tot dispositius com routers, telèfons intel·ligents i altres i és molt perillós.

Què és una botnet?

Una botnet és una gran col·lecció de dispositius en línia i maliciosos que es controlen per un ordinador central. En principi, està bé excepte que combina una gran quantitat d'ordinadors infectats, enrutadors, tauletes i telèfons intel·ligents i infecta diversos dispositius nous amb malware i virus. Una de les parts més insidioses és que els usuaris ni tan sols saben que els seus dispositius han estat infectats per botnets, ja que aquest malware s'executa en silenci executant activitats més desfavorables.

Els botnets també s'utilitzen per reduir i orientar alguns serveis en línia, com ara el DDOS (Distributed Denial of Services). També ofereixen una gran quantitat de campanyes de correu brossa. Perquè els usuaris no obtenen una idea que els botnets infecten les seves computadores, és fàcil per als spammers robar les seves dades personals. El pitjor és que els cibercriminals creen botnets i els venen als licitadors que els utilitzen per realitzar cibercrimenigs a tot el món.

Fa uns mesos, la botiga Mirai va causar greus interrupcions als Estats Units i va infectar molts enrutadors. Va explotar algunes vulnerabilitats en la configuració de seguretat dels dispositius, i la millor vulnerabilitat va ser Reaper.

Què és un segador?

Reaper pot fàcilment destruir el camí cap a més i més dispositius informàtics i mòbils i representa una amenaça més greu que els seus predecessors. Els analistes de seguretat van provocar el problema al públic ja que volien que tothom sap sobre la botnet que va infectar molts enrutadores a tot el món .

L'equip va notar un augment en els intents de penetració de la protecció IoT IPS, i l'escala d'aquestes adquisicions es va fer evident en molt poc temps. Més de dos milions d'organitzacions es van queixar de dispositius infectats tant a Austràlia com als Estats Units. L'equip de recerca va suggerir que els pròxims huracans cibernàtics estiguin a punt de venir .

Com aturar que Reaper no contagi el dispositiu?

A partir d'ara, totes les infeccions associades a Reaper estan limitades als enrutadors i càmeres basades en Internet. Tanmateix, heu d'instal·lar un programa antimalware a l'ordinador o al dispositiu mòbil per protegir-lo. Macs i PCs són molt vulnerables a aquest tipus de programari maliciós, de manera que hauríeu d'intentar BitDefender. Els usuaris d'Android i de tauleta poden evitar que els seus dispositius instal·lin un programari apropiat Source .

November 29, 2017