Back to Question Center
0

Semalt Consells sobre com utilitzar i administrar el vostre curs Wiki

1 answers:

Com que és un dipòsit únic, Wiki ha contribuït majoritàriament a l'èxit del sector educatiu en molts països. Els wikis ofereixen als professors i estudiants la possibilitat d'editar, accedir i compartir informació col·laborativa sobre cursos d'educació. Tots els cursos que es duen a terme formen part d'una wiki que s'estableix i modifica ràpidament per adaptar-se a una varietat de cursos disponibles al sector educatiu.

Max Bell, l'expert Semalt , explica que el curs juga a la wiki un paper integral per millorar la relació entre estudiants i professors. Els acadèmics han estat advocant per l'ús del wiki del curs a les escoles, ja que ajuden al bon funcionament del currículum. Aquí hi ha les activitats típiques que realitza una wiki del curs:

 • Compartició i subministrament de preguntes més freqüents (FAQs), i recopilació de noves
 • Compartint directrius i instruccions al començament d'un curs
 • Proporcionar i analitzar les pautes d'instal·lació dels programes rellevants
 • Recopilació de suggeriments per millorar els detalls del curs

La pràctica de col·leccionar, compartir i editar articles wiki ajuda principalment a la recopilació d'informació al repositori. L'informe editat serveix com a font de coneixement humà a altres membres del personal i als estudiants. L'exercici de compartir i analitzar preguntes freqüents fomenta el treball en equip i el desenvolupament de futurs projectes de curs .

Consells sobre com administrar el vostre Wiki del curs

Administrar el vostre curs wiki implica compromís i dedicació total. A continuació us oferim consells sobre com gestionar el vostre wiki de manera eficient:

 • Indiqueu i defineixi diferents rols per executar-los per diferents persones. Per exemple, quan es tracta de suprimir articles wiki, que sigui el paper del personal del curs, però no dels estudiants..
 • Indiqueu les parts que requereixen la col·laboració dels estudiants per evitar confusions. S'hauria de donar als estudiants la funció d'editar i crear articles wiki.
 • Sigui precís quant a la finalitat de les parts del vostre curs wiki. Si algunes de les parts del vostre recorregut del wiki estan destinades a difondre dades i informació, restringiu l'accés dels elements als vostres estudiants.

El personal del curs executa tasques i rols diferents en una wiki del curs. Aquí teniu les funcions típiques que realitza el personal del curs per gestionar una wiki:

 • Restauració i estalvi de Wiki eliminat

Quan mantingueu el wiki del curs, eviteu purgar un article que es pugui utilitzar per a futures referències. Després de treure el material, es manté un enllaç visible on es va crear. Per restaurar un article Wiki, feu clic al botó "Restaura" que es mostra a la pantalla.

 • Supressió d'un article Wiki

Els membres del curs només poden suprimir articles wiki amb el permís per editar l'article. Per esborrar un article de Wiki del vostre curs, navegueu per l'article que voleu esborrar i feu clic al botó "Edita". Desplaceu-vos cap avall i feu clic a "Suprimeix l'article" i seleccioneu "Sí" per confirmar la supressió d'un article.

 • Controlar l'accés a un Wiki de curs

Els usuaris poden controlar l'accés a un wiki del curs escrivint la configuració de permisos d'un article o bloquejant els articles disponibles. Per controlar l'accés, obriu "Configuració" i feu clic a "Configuració avançada". Modifiqueu l'accés d'un wiki del curs permetent que els equips públics accedeixin a la wiki .

 • Sembra i bloqueja un article Wiki

Per obtenir resultats vàlids fora de Wiki del vostre curs, creeu alguns articles per representar l'esquema del vostre curs. Proporcioneu enllaços a la vostra peça central i les preguntes més freqüents de cada secció Source .

November 29, 2017