Back to Question Center
0

Wiki és el millor patrimoni de la humanitat? - La resposta Semalt

1 answers:

Wikipedia o Wiki és una famosa enciclopèdia en línia gratuïta, que té més de 36 milions d'articles en 250 idiomes diferents. Actualment, s'ha convertit en la font d'informació més gran i fiable a Internet. Ivan Konovalov, el Semalt Customer Success Manager, afirma que la Wikipedia en anglès per si sola té més de cinc milions d'articles i és el sisè lloc web més visitat del món. Abans de la creació de Wikipedia, la major font de coneixement era l'Enciclopèdia Yongle, que es diu que conté 22,935 rotllos manuscrits. Quan Jimmy Wales va crear el lloc web el 2001, la versió original de Wikipedia estava disponible per a tothom a la xarxa. Actualment, més de mig milió de persones visiten pàgines de Viquipèdia mensualment. Més de 80.000 voluntaris editen regularment les seves pàgines i nombroses persones mai no han conegut Internet sense Wikipedia que està vinculada a altres llocs web i blogs en gran nombre.

Els professors, investigadors, periodistes, estudiants i professionals mèdics depenen de la Viquipèdia perquè la informació que es fa en aquest lloc és sempre precisa. Podem cercar gairebé tots els temes d'aquesta enciclopèdia, i els experts han utilitzat les seves dades per predir les coses de les pel·lícules de taquilla a les taxes de borsa..Amb el temps, diversos escriptors i editors han presentat i editat les pàgines de Wikipedia en diversos idiomes. Funcionaris, polítics, actors i tot tipus de persones la utilitzen com a principal font d'informació a Internet. Fins i tot l'antic cap d'IBM que va fer més de 47.000 edicions de les paraules "format per" crida a Wikipedia el millor lloc web de sempre.

A diferència de Google, Facebook i Apple, Wikipedia no és un gegant d'Internet rendible. Per exemple, Apple Inc. ha registrat el millor i més gran benefici anual de la història corporativa i ha guanyat la lleialtat dels clients globals a causa dels seus serveis i productes refinats. D'altra banda, Wikipedia ha estat sempre el lloc web sense escatimar i escàs, amb molts articles publicats tots els dies. Aquesta enciclopèdia basada en el voluntariat funciona com una important organització sense ànim de lucre al món, que existeix a causa de les donacions de la comunitat global. Wikipedia sempre ha establert nous registres i ha introduït noves idees de publicitat a través de les seves pàgines i enllaços patrocinats.

Encara que els creadors de Wikipedia no busquen cap benefici, ha interromput les matrius de models de negoci i mitjans socials en els últims mesos, que van des de l'educació escolar fins a la publicació d'articles. Wikipedia és sovint acusada de destrucció dels models econòmics, i és culpable d'eliminar les dades obsoletes i donar espai a la informació actualitzada.

És important que Wikipedia es concentri en la precisió i ha de mantenir-se rellevant per a totes les edats. Sens dubte, Wikipedia ha transformat la manera com buscem articles a Internet, però encara té molts defectes. L'adaptació a la tecnologia mòbil ha de ser la seva prioritat ja que moltes persones utilitzen dispositius mòbils per accedir a Internet. Si Wikipedia vol assolir els objectius desitjats, s'hauria de fer accessible a través de tots els dispositius i en tots els idiomes. En només quinze anys, Wikipedia s'ha convertit en el millor i més gran esforç de col·laboració de la humanitat Source .

November 29, 2017