Back to Question Center
0

Wiki és el millor patrimoni de la humanitat? - La resposta Semalt

1 answers:

Wikipedia o Wiki és una famosa enciclopèdia en línia gratuïta, que té més de 36 milions d'articles en 250 idiomes diferents. Actualment, s'ha convertit en la font d'informació més gran i fiable a Internet. Ivan Konovalov, el Semalt Customer Success Manager, afirma que la Wikipedia en anglès per si sola té més de cinc milions d'articles i és el sisè lloc web més visitat del món. Abans de la creació de Wikipedia, la major font de coneixement era l'Enciclopèdia Yongle, que es diu que conté 22,935 rotllos manuscrits - opana buy. Quan Jimmy Wales va crear el lloc web el 2001, la versió original de Wikipedia estava disponible per a tothom a la xarxa. Actualment, més de mig milió de persones visiten pàgines de Viquipèdia mensualment. Més de 80.000 voluntaris editen regularment les seves pàgines i nombroses persones mai no han conegut Internet sense Wikipedia que està vinculada a altres llocs web i blogs en gran nombre.

Els professors, investigadors, periodistes, estudiants i professionals mèdics depenen de la Viquipèdia perquè la informació que es fa en aquest lloc és sempre precisa. Podem cercar gairebé tots els temes d'aquesta enciclopèdia, i els experts han utilitzat les seves dades per predir les coses de les pel·lícules de taquilla a les taxes de borsa..Amb el temps, diversos escriptors i editors han presentat i editat les pàgines de Wikipedia en diversos idiomes. Funcionaris, polítics, actors i tot tipus de persones la utilitzen com a principal font d'informació a Internet. Fins i tot l'antic cap d'IBM que va fer més de 47.000 edicions de les paraules "format per" crida a Wikipedia el millor lloc web de sempre.

A diferència de Google, Facebook i Apple, Wikipedia no és un gegant d'Internet rendible. Per exemple, Apple Inc. ha registrat el millor i més gran benefici anual de la història corporativa i ha guanyat la lleialtat dels clients globals a causa dels seus serveis i productes refinats. D'altra banda, Wikipedia ha estat sempre el lloc web sense escatimar i escàs, amb molts articles publicats tots els dies. Aquesta enciclopèdia basada en el voluntariat funciona com una important organització sense ànim de lucre al món, que existeix a causa de les donacions de la comunitat global. Wikipedia sempre ha establert nous registres i ha introduït noves idees de publicitat a través de les seves pàgines i enllaços patrocinats.

Encara que els creadors de Wikipedia no busquen cap benefici, ha interromput les matrius de models de negoci i mitjans socials en els últims mesos, que van des de l'educació escolar fins a la publicació d'articles. Wikipedia és sovint acusada de destrucció dels models econòmics, i és culpable d'eliminar les dades obsoletes i donar espai a la informació actualitzada.

És important que Wikipedia es concentri en la precisió i ha de mantenir-se rellevant per a totes les edats. Sens dubte, Wikipedia ha transformat la manera com buscem articles a Internet, però encara té molts defectes. L'adaptació a la tecnologia mòbil ha de ser la seva prioritat ja que moltes persones utilitzen dispositius mòbils per accedir a Internet. Si Wikipedia vol assolir els objectius desitjats, s'hauria de fer accessible a través de tots els dispositius i en tots els idiomes. En només quinze anys, Wikipedia s'ha convertit en el millor i més gran esforç de col·laboració de la humanitat.

November 29, 2017