Back to Question Center
0

Wiki és tan democràtic com vostè pensa? - Opinió professional per Semalt

1 answers:

Diversos estudis han demostrat que una sèrie d'editors són responsables de publicar i editar diverses pàgines de Wikipedia. Oliver King, l'expert en Semalt , creu que és segur dir que Wikipedia és l'enciclopèdia en línia més famosa i gratuïta. Sorin Adam Matei, professor de l'Escola de Comunicació Brian Lamb de la Universitat de Purdue, va col·laborar amb Brian Britt, investigador i professor adjunt de comunicació de masses i periodisme a la Universitat Estatal de South Dakota i va explicar qui proporciona la quantitat massiva d'articles sobre Wikipedia.

Van accedir amb èxit a tots els articles de la Wikipedia i van intentar traduir-los en diferents idiomes, de 2001 a 2010. Els millors escriptors i editors són seleccionats per crear els articles de Wikipedia, i només els editors amb experiència poden publicar els seus continguts.

Matei diu que el que veuen i observen és que el lideratge clar que ha aparegut recentment. Disposen d'un grup d'escriptors i editors que s'encarreguen de configurar el contingut i treballar dur durant tot el dia per publicar contingut de qualitat i autèntic a Wiki. Aquests editors han configurat l'agenda i són impulsats pel sentit de la responsabilitat, igual que els moviments religiosos i polítics.

L'expert també afirma que els redactors i redactors de Viquipèdia són els responsables de crear vuitanta per cent dels articles. Aquesta relació ha estat constant, i els editors i creadors han canviat les seves estratègies amb el temps .

En un moment donat, hi ha una persona que dirigeix ​​el grup d'editors. La idea que han estat configurant el que la gent sap els dóna el sentit dels èxits. Britt i Matei han escrit un nou llibre titulat "Diferenciació estructural en els mitjans socials: l'adhocràcia i l'entropia". Aquest llibre revela com es va convertir en Wikipedia un lloc web revisat per experts i l'enciclopèdia més autèntica a Internet.

Els companys i experts l'han desenvolupat, però alguns són més experimentats que els altres. Alguns investigadors han descobert que Wikipedia és una versió web de l'organització humana i segueix un camí evolutiu. Des del simple i senzill emprenedor fins al burocràtic, tothom depèn de Wikipedia, ja que és la millor font d'informació en línia .

El llibre de Britt ha presentat diversos resultats interessants i útils sobre la forma en què emergeixen les noves elits en el món de la comunicació. També destaca com els grups de xarxes socials han evolucionat amb el pas del temps .

L'adhocràcia és un lloc específic, igual que Wikipedia, i el sistema organitzatiu ho orquesta. Combina la jerarquia estable i poderosa amb la mobilitat individual. Wikipedia té una àmplia gamma de dades, articles i continguts en diferents idiomes, i els editors se'ls anima a crear els articles que falten en aquesta enciclopèdia gegantina. És segur dir que Wikipedia existeix en més de tres-cents idiomes, però la majoria d'ells són incomplets i relativament petits. Persones de tot el món visiten la Viquipèdia diàriament i llegeixen les seves més de 300 edicions d'idiomes.

Alguns d'ells cerquen articles i continguts específics escrits per centenars i milers d'escriptors voluntaris que són responsables de construir i mantenir aquesta enciclopèdia famosa i gratuïta. Els visitants de la Wikipedia majoritàriament busquen articles en llengua anglesa, i els altres idiomes representen els 30 milions d'entrades de Wikipedia Source .

November 29, 2017